Убиецот од Кичево…Славен Билиќ!

Уффф, ми олесна…имало полошо и од нашите новинари!

Дали е во прашање некоја шега или плод на некој новинарски истражувачки потфат, како и да е, италијанските новинари изнајдоа дека убиецот од Кичево во слободно време бил и селектор на хрватскиот национален тим во фудбал:

bilic.jpg

Хрватите пак уште свежо разочарани на нож ја дочекаа оваа „ексклузива“:

Talijanska ekskluziva! (Sportske novosti)

Talijani S. Bilića proglasili ubojicom i monstrumom (24 sata)

„Утрински“ ја покриваат веста од наш агол 🙂

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

5 Comments Убиецот од Кичево…Славен Билиќ!

 1. Новица 25/06/2008 at 20:47

  И уште пишуваат „убиецот“…

 2. sead93 26/06/2008 at 07:04

  Да за жал, но ако е за утеха и италијанците изрекоа „пресуда“ за случајов.

 3. kotle 26/06/2008 at 12:58

  Ја ќе отворам весник и ќе вработам само преведувачи – пошто толку… доволно е за покривање од „македонски агол“… 🙂

 4. sead93 26/06/2008 at 12:05

  kotle ја разоткри мојата иронија 🙂 Апсолутно си во право. И јас очекував малку поголем осврт бидејќи сме директно засегнати. Барем да избацеа некоја теорија како настанала самата грешка а тие ниш’о, само превод. Исто е и за спорот со името, само пренесуваат што кажувале грчките весници. Сите лиферуваат исти информации, а поентата на плурализмот на весници и медиуми се губи.

 5. Darko Buldioski 26/06/2008 at 18:39

  Изминатава недела правев некоја анализа на Утрински и Вечер за факултет. Со свои очи, шо се вика се уваерив дека оваа ваша шега, не е воопшто далек од вистината.

  Ова не важи за двата весника, не кажувам за кој важи :).

  Ама буквално со 3 новинари и неколку преведувачи може да се направи весник, и тоа дневен.

Comments are closed.