Гледаност на информативните програми

Неделно Време во соработка со Стратеџик Маркетинг најавија нова содржина на страниците на овој неделник.


Вака изгледа првата пита, за минатата недела, повеќе информации на страниците на vreme.com.mk

Мерењата на Стратеџик Маркетинг и Медиа Рисрч Институт ја опфаќаат популацијата помеѓу 10 и 70 години (приближно 1,6 милион луѓе), а големината на репрезентативниот примерок изнесува 1.000 испитаници (кварталните мерења се спроведуваат на 2.000 испитаници). Податоците за гледаноста на телевизиите се добиваат врз база на дневнички метод, во траење од една седмица, а евиденцијата за гледаноста се води во 15-минутни интервали.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.