Here Comes the iTunes of News

Весниците и воопшто “произведувачите” на вести и понатаму трагаат по успешниот (читај исплатливиот) модел за пласирање на online вестите. Последните идеи се насочени кон успешниот модел на i-tunes. Дел од успешната комбинација ја прават и пребарувачите. Се разбира Google, Yahoo, и Microsoft одма се тепаат кој да биде прв, поупешен и побогат.
Еден сличен модел од поодамна нудат autobild.de Имено тие на својот сајт нуда продажба на одделни статии по многу ефтина цена. Симнувањето и наплатата се многу едноставни. Си го одбирате текстот вртите на телефонски број (се разбира само од Германија) и симнувањето автоматски започнува. Понатаму на темата i-tunes и вести можете да најдете на следниве страници:
businessweek (link)
editirsweblog (link)
autobild (link)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.