Уште еднаш: The Daily Telegraph Multimedia Newsroom Integration

A video produced by the INNOVATION International Media Consulting Group in London and presented by Juan Senor, INNOVATION´s UK Director, at the World Newspaper Congress in Cape Town, South Africa (June 26, 2007)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments Уште еднаш: The Daily Telegraph Multimedia Newsroom Integration

 1. Стеван 29/06/2007 at 13:32

  Многу ми е смешно кога ќе видам вака луѓе кои потекнуваат од невлдиниот или академскиот „свет“ да ни држат лекции нас, кои работиме во приватните медиуми, како треба да биде организиран еден медиум и како да се интегрираат традиционалните медиуми со интернетот.

  Па сите медиуми заедни во Македонија ги немаат ресурсите и технологијата со којашто располага Daily Telegraph, а и тие веројатно се „ситни риби“ во споредба со BBC или CNN!

  Треба малку да дојдете во приватниот сектор и да видите која е реалноста во македонските медиуми, инаку и ние имаме интернет можеме сами да си видиме како е во Велика Британија.

 2. Стеван 29/06/2007 at 13:36

  Многу ми е смешно кога ќе видам вака луѓе кои потекнуваат од невладиниот или академскиот „свет“ да ни држат лекции нас, кои работиме во приватните медиуми, како треба да биде организиран еден медиум и како да се интегрираат традиционалните медиуми со интернетот.

  Па сите медиуми во Македонија заедно ги немаат ресурсите и технологијата со којашто располага Daily Telegraph, а и тие веројатно се „ситни риби“ во споредба со BBC или CNN!

  Треба малку да дојдете во приватниот сектор и да видите која е реалноста во македонските медиуми, инаку и ние имаме интернет можеме сами да си видиме како е во Велика Британија.

 3. darko156 29/06/2007 at 13:45

  Јас го пренесувам актуелниот стадиуми на развој на медиумите. Ти како го сфаќаш тоа е твоја работа. Немој да мислиш дека не сум бил во медиум и дека не знам како функционираат, или пак дека не знам колку пари имаат и со што се` треба да се соочат.

  Многу ми е јасно колку е саат, не мора да шаблонизираш и да стереотипизираш. Ако имаш интернет, блазе си ти. Ако знаеш како да го користиш, уште посреќен си. Ако гледаш корист од него, тогаш си најсреќен.

  Патем, ова што го гледаш не започнало од големите и богати редакции, туку напротив од мали и релативно посиромашни, некаде на западниот дел од Европа каде луѓето биле паметни.

Comments are closed.