Blogopen 2008

По успешниот минатогодишен Blogopen 2007, србите продолжуваат со организација на настанот и оваа година. Блог заедницата од Бор ќе биде домаќин овој пат, и тоа, нормално во Бор и неговата околина. Некои работи веќе се познати за годинашниов Blogopen 2008.

Ќе се одржува два дена, 4 и 5 Октомври.

Dakle, ove godine ćemo se družiti dva dana. Što u Boru, što u Brestovačkoj banji. Programi će se svakako odvijati u Boru, jer Banja nema adekvatne prostore, a i internet veze su veoma loše. Učesnici će, takođe, biti smešteni (sve zavisi od broja prijavljenih) – što u Boru, što u Banji, ali ima mesta i u dečjem odmaralištu na Borskom jezeru. Ne brinite, sve je to vrlo blizu, u krugu od desetak kilometara, a biće obezbeđen i prevoz učesnika autobusima.
Naravno, druženje u subotu (04.X) uveče biće organizovano u Banji, a autobus će čekati da nas razveze tamo negde oko 3-4 sata ujutro. 🙂

Веќе имаат и потврда за некои од предавачите.

Za sada imamo potvrđeno učešće dvojice, po našim saznanjima, najuticajnijih blogera u Nemačkoj: Roberta Basica i Olivera Gassnera koji pripremaju predavanje/panel pod flashy radnim naslovom “Blogs and the World Revolution”

еве ја најавата на нивната сесија:

We will do it in dialogue and try to discusss aspects of blogs both in media history and the current media mix and there role in the social web /web 2.0-media mix.
“Why are blogs the dawn of a new revolution? What is their role in relationship to mainstream media and the printing press, what is their role in the web 2.0-media mix? Robert basic and Oliver Gassner, both bloggers from Germany, discuss these and other issues.”

Дополнително, има уште едно порвдено учество:

Učešće je potvrdio i Saša Radojčić koji će sa Banetom Dimitrijevićem govoriti o književnosti na blogu. Ako bude još blogera koji se time bave, možda to bude u stvari panel diskusija sa više učesnika, videćemo. To je Banetov deo posla.

Еден од индикаторите за квалитетен настан е секако тајмингот на организација и споделување информации поврзани со истиот. Blogopen, тука не потфрла, се е на време, да може човек да си испланира да појде.  Јас, минатата година бев, запознав многу интересни луѓе и си поминав одлично. И оваа година планирам да одам. Ако има некој заинтересиран, еве време е да почне да планира.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

9 Comments Blogopen 2008

 1. Баждарџијата 01/07/2008 at 09:10

  Јас сигурно идам годинава, не откажувам во последен момент.

 2. Баждарџија 01/07/2008 at 10:12

  Јас сигурно идам оваа година. Не откажувам учество во последен момент како лани.

 3. sead93 01/07/2008 at 11:54

  Да Мите, е ај баш да видиме :))) Сега Дарко ќе ми каже „ти ли најде да збориш!“ :)))

 4. ribaro 01/07/2008 at 15:05

  Ако најдам спонзор/и идам и јас 🙂

 5. sead93 01/07/2008 at 18:58

  Рибаро, ако одиме со спонзори домаќините ќе не прогласат за „спонзоруши“ :-))

 6. ribaro 01/07/2008 at 23:02

  Сеад, види само под Hvala… што сликчиња изнаредиле организаторите. Не јадат за појадок од старт 🙂

 7. sead93 02/07/2008 at 10:05

  Во право си 🙂 факат. Е па ајде да срочиме некој оглас „Млади образовани бараат спонзори за својот најнов проект“

  :))) се извин'вам на мојата несериозност, а плановите за одење се сериозни 🙂

Comments are closed.