Чие лоби е појако?

Од нигде, никаде на чет со Архео ми дојде идеа да го поставам прашањето чие лоби на кајмакот е појако? Кој може  побрэо да иэнесе пост на насловна? Културциве или софтверашите? Некоја эабавна или политичка тема? итн.

Е сеа, се энае лобито мора да се одржува по некоја логика, да си кликаат еден на друг, да си пријавуваат постови и сл. Од неофицијални иэвори доэнав дека во едно такво лоби важи следнава математика:

1 глас = 1 глас

1 пријавување = 2 гласа

ако некој не го следи ова правило, следи времено исклучување 🙂

Добро ај шала на страна, Кајмакот е најфиното нешто што се случило последниве неколку месеци на .мк сценава. Ако сте го подэаборавиле, трк таму и гласајте эа некоја сторија, напраите му мерак на авторот и испочитувајте го неговиот труд.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

10 Comments Чие лоби е појако?

 1. Баждарџија 02/07/2007 at 19:15

  А јас што гласав и за двата пријавени записи ма кое лоби припаѓам? Изгледа сум културен софтвераш 🙂

 2. Глиша 02/07/2007 at 20:37

  Абе ете го сорсот на кајмакот. Напрајте алгоритам кој ќе ги ујебува лобијата. 🙂

 3. darko156 02/07/2007 at 21:12

  Ете ти, шала да не се сфаќало. Супер си е сорсот бе Глиша, уживај.

 4. Arwena 02/07/2007 at 23:08

  Јас гласав и за контра лобито. Оти цело е кога има се. 😉

 5. Глиша 03/07/2007 at 08:53

  Нема шала, знаеш ли кој филм ќе биде некој да даде patch за нова можност на Кајмакот. Го частам вечера во Љуц цел викенд. 🙂

 6. ribaro 03/07/2007 at 13:19

  јас гласам за двете за да не се откажат овие вториве, а и за да не ми пратат некој bug или глиста 🙂

 7. ицко 03/07/2007 at 16:24

  Е, вака,

  Кајмакот е една од подобрите работи што се случиле во македонската блогосфера… А ако на некого му се важни гласовите нека си клика, а колку ќе биде прочитана неговата статија тоа е прашање на тоа колку е квалитетна.

 8. GoodBytes 03/07/2007 at 16:43

  Го делам мислењето дека Кајмакот е значаен ресурс за македонски Интернет содржини.

  Во контекст на „лобирањата“, сервисот е корисен се' дотогаш додека на него ќе се наоѓаат повеќе добри текстови. Веројатно со растење на бројот на корисници ќе расте и квалитетот на изборот.

 9. darko156 04/07/2007 at 08:22

  Не знам да направам patch ама знам да мрчам 😉

  Јас би сакал пријавувањето на статии да биде за нијанса полесно. По урнек на del.icio.us, при пријавувањето да се пополнуваат сите содржина за една статија на една страна, што би значело дека копчињата за пријавување ќе генерираат повеќе податоци автоматски. Мислам за насловот на постот.

  И плус, знам дека беше ова зачнато и порано, ама не се сеќавам на одговорот. Тагови?

 10. Perlengkapan bayi 21/11/2012 at 05:16

  Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, let alone the content!. Thanks For Your article about Чие лоби е појако? | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.