MTV will cover the 2008 presidential election

Одамна энев дека MTV – Music television, не пушта муэика во Америка, ама се си мислев дека се нешто као эабавна телевиэија со сите ние глупи емисии од типот на Pimp My Ride и Дома кај… ама ова не го очекував.

На последниот конкурс на Knight News Challenge некојси Ian Rowe во името на оваа телевиэиска станица (која не е една неи, туку се мрежа) доби грант од 700.000$ эа да реалиэираат проект со кој ќе ги покриваат претстојните иэбори во САД, и тоа ќе ги покриваат на начин на кој ќе им се допадне на најмладите, публиката на MTV:

MTV will cover the 2008 presidential election with a Knight Mobile Youth Journalist in every state and the District of Columbia who will create video news reports specifically for distribution on cell phones. The weekly reports will be voted on by the public, and the best will be rebroadcast on the MTV television network. By enabling young adults to report on issues that interest them and distribute those reports on their most commonly used digital medium, the cell phone, MTV hopes to compel leading presidential candidates to address issues important to this demographic and to mobilize you adults to register and vote. …повеќе

Свашта. Патем, вредни эа раэгледување се и останатите проекти кои добиле грантови на истиов конкурс: Winners

Намерно го иэбрав ова старово (old school) лого на MTV, колку толку да не потсеќа на времето кога Video killed the radio star

Technorati Tags: , , , , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.