Politika Online

Nakon najave Web lokacija Politike je vizuelno i koncepcijski potpuno osvežena. Pre tačno dve godine, na ovom mestu, pozabavio sam se Web prisustvom domaćih dnevnih listova koje tada nije baš bilo ružičasto. Situacija je sada značajno drugačija i većina redakcija je uvidela da nema dobrih novina bez kvalitetnog Web prisustva. …повеќе

Иако овртов е повеќе од технички аспект, целосно покажува на колку многу детали треба да се посвети внимание. Во секој случај потполно се сложувам со авторот на блогот Горан Аничич: НЕМА ДОБРИ ВЕСНИЦИ БЕЗ КВАЛИТЕТНА ИНТЕРНЕТ СТРАНА едноставно за да се напредува во денешно време мора да се покриваат сите полиња

Update: Една мала но значајна разлика за споредба со онлајн сајтовите на нашите весници: погледнете го импресумот, осообено самото постоење на дел од тим наречен Политика Online. Вакво нешто кај нас во МК суште не е видено, за жал.

Извор: SvakodnevicaBlog

Technorati Tags: , ,

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

4 Comments Politika Online

 1. Стеван 04/07/2006 at 01:14

  Не ми е јасно, го фалиш или го критикуваш сајтот?

 2. GoodBytes 04/07/2006 at 01:57

  Дарко, забелешката е сосем на место. Веб новинарите треба да се составен дел од платниот список на секој сериозен весник.

  Еве, ако тргнам од својот пример, мене печатените весници ми се спори за да ми ги дадат информациите, па затоа преку нив и не се информирам. Единствено нешто што би прочитал во весник се колумни, ама и тие се речиси комплетно за политика, а животот се состои од многу повеќе.

  Значи, ако се земам себеси како клиент, мене ме интересираат онлајн изданијата на весниците. Би ги читал на компјутер или, во скора иднина, на некој соодветен мал преносен електронски уред, поврзан на Интернет. Ако се добри, ако обработуваат теми кои мене ме интересираат, без размислување и би платил за нив (или можат да се спонзорираат преку реклами, сеедно).

 3. Darko156 04/07/2006 at 09:44

  @ Стеван
  Ниту го фалам ниту го критикувам, едноставно не го користам за да можам да проценам. Прво го постирав бидејќи ми беше интересен како новина а потоа воочив дека од него може да се извади нешто повеќе т.е. оној дополнетиот дел.

  Инаку онака визуелно не е лош сајтот. 🙂

 4. Стеван 04/07/2006 at 10:33

  Визуелно е многу добар, меѓутоа лош е во скоро секој друг аспект.

Comments are closed.