Преку эабава до повеќе информации

Се кладам дека до сега не сте виделе поглупа варијанта од легендарната игра Arkanoid. Некои умни глави од MSNBC дошле до идеја да ја искомбинираат оваа игра со содржините од нивниот сајт и ја крстиле NewsBreaker. Па така ако соберете наслови добивате повеќе поени, преминувате во следно ниво, но и имате можност да эастанете и да прочитате нешто, попат.

Играв 5-6 минути, и прочитав цела една вест :), дека iPhone бил продаден во повеќе од 500.000 примероци эа два дена. Кога го прочитав постот и критиките эа оваа игра на BivingsReport, си помислив дека момците се престроги, ама сега откако ја иэграв, некако ми е криво што американциве направиле уште една верэија на легендарната игра. Еве ги нивните аргументи:

(1) Any promotion you launch should be consistent with your brand. As a serious news organization, I’m not sure this game really projects the image MSNBC wants to project. By presenting your news in this way, it seems to me that you kind of trivialize the stories you write. You cheapen the news a little bit.

I also think the time spent developing this game could have been better spent building other, more community oriented features.

(2) Even if you think doing a game is a great idea, for these things to work the game has to be really fun if it is going to get passed around. This one isn’t, in my opinion. And I’m not afraid to waste a little time on a Flash game either. …BivingsReport

Што би можело да се додаде?

Technorati Tags: , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.