70,000 $ казна за насловна страница

Шведското издание на Mеtro во 2004 година на својата насловна страница објавиле реклама за играта Halo наменета за платформата на Microsoft – Xbox.

Рекламата зафаќала најгоме дел од насовната страна и поракта која ја испраќала не била баш најсоодветна за еден дневен весник.

The ad for Xbox game Halo depicted a “large spherical building against a red sky” with the headline “The World will never be the same again,”

Деновиве за овој потег интернационалната издавачка куќа е казнета.

While Metro did print “Annonssida” (“Advertising Page”) in the top right-hand corner of the edition, “the impression given on a casual glance is that a catastrophe has occurred,” the Court’s ruling read.

Мене едноставно ми се допаѓа идеата за реклама на цела насловна страна 🙂 баш би сакал да видам како тоа би изгледало кај нас 🙂

Извор: The Local

Technorati Tags:, , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment 70,000 $ казна за насловна страница

  1. Pingback: Komunikacii » Одење по тенка линија

Comments are closed.