BlogOpen 2011 со нов концепт и свежа енергија

Еден од најомилените, ако не и најомилен настан на блогерите од регионот оваа година најави малку поразличен и пред се посериозен формат за самиот настан. Настанот е закажан за 8 и 9 октомври во Нови Сад. Секако организаторите веќе обезбедија солидна почетна листа на говорници кои ќе го постават ритамот на настанот но ги отворија и вратите за пријава. Пријавувањето за предавачи трае до 1 септември.

Покрај стандардната програма и активизмот, оваа година за прв пат BlogOpen се збогатува со StartupOpen и OpenExpo. Релативно јасно по самите имиња, но еве по една реченица за овие два нови дела:

StartUpOpen će obuhvatiti proces prijavljivanja i selekcije zainteresovanih startup projekata.

Užem izboru odabranih projekata BlogOpen obezbeđuje mentorski rad s poslovnim savetnicima, zaštitu autorskih prava i patenta i edukaciju za nastup pred investitorima.

Najbolji autori projekata imaće nastup na takmičarkom programu pred žirijem, investitorima, biznis anđelima i zainteresovanim pojedincima.

Deo StartUpOpena biće i OpenExpo – prostor u kojem će učesnici StartUpOpena i organizacije koje su podržale BlogOpen dobiti priliku da se predstave učesnicima konferencije i učestvuju u otvorenoj razmeni IT ideja.

OpenExpo biće otvoren i za zakup ograničenom broju zaintresovanih pojedinaca i kompanija koje žele da iskoriste priliku da direktno komuniciraju sa svojim korisnicima i ciljnom grupom.

Доброто расположение, интересните најавен говорници и секако одличното друштво се гаранција за добар настан. Минатата година беше прва во која не успеав да го посетам овој настан откако постои, оваа сигирно одам, ако не за друго најавен сум како офцијален блогер од МК и дополнително, најверојатно, @kuzevski ќе има презентација.

За регистрација на учесници уште е рано, но ветувам дека редовно ќе известувам за сите новости врзани со овој настан. Во меѓувреме можеш да ги читнеш (како потсетување) постовите врзани за минатите изданија на BlogOpen.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments BlogOpen 2011 со нов концепт и свежа енергија

  1. Pingback: Комуникации.нет подкаст #15 | К О М У Н И К А Ц И И

  2. kihuПотру 15/08/2011 at 17:56

    како да фатиме врски за ова?

Comments are closed.