Кој треба да работи маркетинг на социјални медиуми?

Кратка изјава на еден од партнерите во We Are Social. Добро е да се знае.

Цело време сум на Twitter и Facebook, имам многу пријатели, значи јас сум совршен да работам маркетинг на социјални медиуми така?

Не, не си. За работа на социјалните медиуми потребни се луѓе кои знаат како се раководи со маркетинг кампања но она што се бара дополнително е искуството и способноста да се биде мултидимензионален. Околу 80% од луѓето кои работат со нас се блогери во своето слободно време, тоа се луѓе со страст за фудбал, реални шоуа или политика. Тие се интересни за разговор, а тоа е токму она на што се базира голем дел од нашите односи со клиентите.

Ако преводов не ти е јасен еве го оригиналот 🙂

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.