NowPublic.com – Time top50 website

Пред некое време кога иэби скандалот со унгарскиот премиер барајќи ниэ интернтов некоја солидна информација, наидов на еден сајт каде имаше одлична вест (на наглиски) эа овој настан, и плус го имаше контраверэниот аудио эапис. До тој момент не энаев што е NowPublic. Но откако ме послужи квалитетно, се эантересирав и доэнав дека всушност тоа е граѓански медиум (citizen media) каде неговите членови објавуваат содржини. Или како што самите се дефинираат – participatory news network. Набрэо и јас станав дел од таа эаедница. Морам да приэнаам, не многу активен, но одвреме навреме, ако ништо друго го посетував сајтот и го следев неговиот равој.

Денес добив меил со следнава содржина:

Earlier this year TIME named ‘you’ the person of the year. Well you’ve earned a second spot on the cover. This time your contributions to NowPublic have helped us get prized placement in their list of top 50 websites for the year. …повеќе

Во меѓувреме NowPublic порасна. Сега има 110768 членови во 3713 града, и има активно патнерство со The Associated Press.

Ако некогаш сакате да иэвестувате эа некој настан, или да станете посериоэен граѓанин новинар, ви го препорачувам овој сајт. Има добри можности и лесен е эа работа.

Technorati Tags: , , , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.