Промената се случува

Последните случувања околу бомбите во Лондон јасно посочија дека иднината која се претскажува, или прогнозира, веќе не е иднина туку реалност. Медиумите, новинарството и изворите на информации се менуваат. Се позасилено се чувствува моќта на Citizen Media (Citizen Journalism) начинот на работа. Во еден текст на Sammut Handrian пренесена е една визија на Dan Gilmour која деновиве беше докажа во пракса.

Gilmour depicts a vision in which “some day soon, there will be a major, newsworthy event in Japan and there will be 400 photos taken of it in the first minute by camera-equipped mobile phones and we will have 400 visual perspectives of that event (directly) from an audience.” Together with traditional media, Blogs can cover news reports more comprehensively and from different perspectives.

По експлозиите во Лондон бевме сведоци на многу приказни, фотографии, видувања и лични искуства. Тие и оваа недела не застануваат, секоја веб-страница на различни начини во себе го
14.07.2005: (од засега непозанти причини овде ми фали текст. Беше тука ама сега го нема. Што се случило не сум свесен, текстот продолжуваше натаму уште еден пасос или два ама сега не можам да се сетам на линковите што ги имав поставено) во секој случај еве едно надополнување:
Did London bombings turn citizen journalists into citizen paparazzi?

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.