„BBC“ нуди персонализирано радио

Она што беше подготвувано веќе подолго време конечно се случи: медиумскиот гигант „BBC“ почна да нуди услуга до слушателите на своето радио сами да учествуваат во функционирањето на нивниот радио сервис со тоа што ќе ја составуваат неговата содржина:

The planned service, provisionally called MyBBCRadio, was revealed by Mark Thompson at the Radio Festival in Cambridge. It aims to give audiences more control by combining existing services such as podcasts and the BBC Radio Player. It will be part of the BBC’s iPlayer, a free service which will also offer seven days of BBC TV on demand.“

Нашиот јавен сервис, секако има попаметни работи отколку следењето на светските трендови.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment „BBC“ нуди персонализирано радио

  1. Sofia 12/12/2006 at 10:35

    Kako nemaat? Pa neli treba da se pie kafe i pushi cigari i da se daydream za toa kako nie sme nazad od site svetki trendovi vkluchuvajki gi osobeno novite tehnologii.

Comments are closed.