SAGE journal Global Media and Communication

SAGE PUBLICATIONS го објави новиот бесплатен журнал.
Доколку сте зачленети, најверојатно веќе ви стигнало известување дека комплетната содржина можете да ја огледнете тука
За останатите кои немале досега никаков контакт со SAGE еве дел од содржината на новиот број:

  • Interview: The message is the medium: An interview with Manuel Castells
    Terhi Rantanen
  • Article: Taking the e-train: The development of the internet in Egypt
    Rasha A. Abdulla
  • Article: Technology, global flows and local memories: Media generations in ‘global’ Mexico Margarita Maass and Jorge A. González
  • Article: Youth culture, music and cell phone branding in China Jing Wang

Доколу ова ви се виде интересно, SAGE нуди бесплатен пристап до крајот на оваа година на оваа страница. Покрај ова издание SAGE на располагање го нуди и претходниот број на овој журнал чија генерална тема е What is global about global media?

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.