(Политичко) влијание на YouTube

Со 60 илјади нови клипови дневно, YouTube дефинитивно стана еден од најмоќните веб-сервиси, надминувајќи ја сета конкуренција, вклучувајќи го тука и Гугл Видео. Од спотови, тресење газови и спортски клипови, преку аматерски снимки од војни, па се` до политички влијателни видеа коишто имаат моќ да ја обликуваат јавната свест. …повеќе

Ова е воведниот дел од постот на Вуна(2) кој всушност го посочува текст на Washington Post: In YouTube Clips, a Political Edge

Бидејќи и мојата констатација е многу слична со онаа на Вуна, само ќе ја пренесам неговата и ќе препорачам поширока перцепција на овие нови сервиси, медиуми или наречете ги како сакате, моќата која ја стекнуват е најважната, не името.

Статијата е фокусирана на влијанието на YouTube на американските политички текови; но неговото влијание нема горна граница – едноставно идеален инструмент на било која пропаганда. …повеќе

Technorati Tags: , , ,

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.