Breaking news – blog-style

Полека но сигурно мејнстрим медиумите започнуваат да прифаќаат уште една карактеристика од блоговите. Можеби најважната: обратнохронолошкиот редослед на објавување нови содржини.

Telegraph.co.uk се најтазе во редот на медиуми кои создадоа блогови кои покриваат тазе вести (breaking news) (или спектакуларни вести):

(journalism.co.uk) Telegraph.co.uk has launched a new blog with the aim of rapidly updating developing breaking news stories. Making News will offer “updates and commentary on the day’s stories” throughout a news day.

Ми се допаѓа овој пристап далеку повеќе од преправање на веќе обајвени текстови. Голем број на „олд скул” медиумски критичари се уште не можат да го прифатат континуираното менување на текстовите на онлајн изданијата. За појаснување, со досегашната практика кога некој настан се развива активно, една иста онлајн сторија континуирано се менува, и нема никаква трага од претходната.

Пред Телеграф ваков исчекор направија и AOL News, L.A. Times Breaking News, Times Online News blog и USAToday On Deadline

Technorati Tags: , , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Breaking news – blog-style

  1. melbourne internatio 21/11/2012 at 05:07

    The greatest wealth is contentment with a little. – German Proverb

Comments are closed.