Конечно и Камбоџа на овој блог :))

Баш ми е мило кога читам вакви вести и кога гледам како се шири демократијата. Па макар било тоа и во Камбоџа :))

Like many young Cambodians just now getting used to the idea of surfing the web, Mean Lux only recently heard about blogs. But his work traveling this country’s back roads may soon bring a rush of Cambodians to the blogosphere.
As part of a project launched by a pro-democracy nonprofit, Mean spent most of June in dusty provincial capitals showing high-school and university students how to publish an online diary. (линк)

Овде можам да додадам и неколку богови кои се креирани како резултат на мисијата на овој човек, ама нема да имаат никава практична улога :))

Организацијата која ја поддржува оваа мисија се вика International Republican Institute (IRI). Кампањата се вика Cambodian Youth Blog For Democracy

АПЕЛ до сите донатори, НВО-здруженија, владини тела и останати актери доколку ви се допаѓа идејата обидете се да сторите некој сличен потег.
Оваа организација работи и кај нас – IRI Macedonia

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.