CitJ (citizen journalism) се шири

Една фирма од В. Британија увидела можност да заработи преку работата на граѓаните кои себеси се гледаат како новинари (link). Имено формата Scoopt ќе се обиде да ја продаде фотографијата која сте ја направиле. Приказната зад тое е дека граѓаните-новинари (citizen journalists) може да се најдат во некоја ситуација кој би стигнала и до насловната страница на некој дневен весник или на интернет, во близина нема професионалци, па зошто да не се нарави добра фотографија. Е тука се вмешува Scoopt. Тие посредуваат, односно ја продаваат фотографијата за вас, се разбира за соодветен процент.
Условите кои ги нуди ова фирма не им одговараат на професионалците, па затоа граѓани-новинари СЛИКАЈТЕ

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.