9 типа на Facebook корисницни

facebook-korisnikВакви полу забавни инфографици изгледа најлесно поминуваат на нет. Ем не се преполни со податоци ем низ шега всушност пренесуваат сериозни информации. Всушност прават навидум забавен, но доста важен пресек на типот на корисници на Facebook кој е особено важен кога сакате професионално да бидете активн таму, без разлика дали како бренд или индивидуа.

Важно е да знаете со кого разговарате, важно е да умеете брзо и точно да одгатнете за каков тип на корисник станува збор за да знаете потоа соодветно да се поставите и да извлечете максимум од дадена ситуација.

Еве ги 9те типа на кориснии кои ги дефинирале Optify, мултинаменска алатка за дигитални маркетери.The 9 Types of Facebook User

И секако на крај прашањето? Кој си ти? Или со кој е најлесно да се комуницира?

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.