Англиски на кирилица

Добро знаеме дека е во тек кампањата за зачувување на криличното писмо, и година на македонскиот јазик, кои сесрдно ги поздравуваме, но некои наши институциии малку претераа со таа акција 🙂 Имено на сајтот на МВР, во подсекцијата за англиски јазик упатствата за странците упатствата иако назначени како на англиски се сосема на македонски. На странците им останува да се задоволат со преводите на менито од лево и по некое „more“ тука и тамо. Море превод :))

moi.JPG

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Англиски на кирилица

  1. melbourne internatio 21/11/2012 at 06:15

    Miguel de Cervantes~ There are only two families in the world the Haves and Have-Nots.

Comments are closed.