Поткрепа на резултаите од анкетата на Moby

Весниците му служат на општеството? Да или Не?
Вчера ги погледнав резултатите од анкетата на Moby (линк) а веќе денес наидов на текстови кои ги оправдуваат галсовите кои ги има собрано дневниот весник ВЕСТ. Искренои мене Вест не ми се допаѓа, ама што сум јас битен. На народот му се допаѓа. Но зошто? Едноставно е! Голи жени на насловните страници, внатре куп информации од шоубизнисот уште поголем куп на бизарни случки од целиот свети и се разбира многу, многу фотографии (за фотографиите не се бунам).
Од друга страна деновиве, се разбира во Америка неколку академски образовани луѓе се обидуваат да се изјаснат околу новите трендови кои се повеќе ги зафаќаат весниците. Дали весниците треба да им сервираат на читателити она што им треба или она што тие (читателите) сакаат да го читаат. (линк)
One signal is the increase in reporting about celebrities. It is not the question whether stories about celebrities should be reported, it is more about the balance (линк)
The media give the public what the public wants, but maybe it’s time to give the public what it needs instead” (линк)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Поткрепа на резултаите од анкетата на Moby

  1. dexter 31/07/2005 at 12:31

    Се согласувам со тебе за весникот Вест. Премногу шоубиз, голи жени и остало за да биде интересно. На главна страна што напраел Бранко, што напраел Бучко, ги виделе таму-ваму и цело време тоа. Ја ипак мислам дека Дневник е најдобар.

Comments are closed.