Трагедија vs Body Count

Ако некој има илузија дека човечкиот живот е подеднакво вреден во новиот демократски глобализиран свет една показна слика колку сме далеку од тоа во реалноста:

1.JPG

22.JPG

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

6 Comments Трагедија vs Body Count

 1. Jovan 02/08/2007 at 14:04

  Не мешај баби и жаби 🙂

  Сериозно, еден загинат сограѓанин е многу побитна вест отколку некоја трагедија на друг континент. Така било отсекогаш. Всушност на времето не ни знаеле што има зад ридот.

 2. sead93 02/08/2007 at 14:23

  Сепак се работи за глобални медиуми (овде BBC World, Yahoo!) кои барем тврдат дека пренесуваат професионално вести од сите страни на светот, затоа се и глобално популарни. Но, во право си дека, иако во поинаква форма ни се презентират, ставовите им се прилично закостени и не се менуваат.

 3. Стеван 15/08/2007 at 14:24

  На сајтот од А1 Телевизија денска има две вести:

  1. Двеста загинати во терористички напади во Ирак

  2. Шест италијански мафијаши убиени во Дуизбург

  Наградно прашање: Која е овие две вести е почитана?

 4. sead93 16/08/2007 at 10:05

  Можеш да напишеш која е, чисто заради споредба, нормално би било тоа да биде Ирак, но контекстот е дека бројот на загинати во Ирак веќе и не е вест, па може да биде и втората поинтересна и почитана.

 5. Стеван 16/08/2007 at 12:19

  Нормално дека не е Ирак, 2:1 беше односот Италијанци – Ирак.

  Мислам дека премногу си дозволуваш да коментираш работи за кои немаш доволно искуство.

  Уредниците на „класичните“ медуми од искуство знаат кои вести се почитани и така ги рангираат, а на интернет сајт бројот на „отворања“ на одредена вест можи да се следи од секунда во секунда па многу побрзо се стекнува искуство.

 6. Стеван 16/08/2007 at 13:40

  Грешка, 3:1 е односот во корист на „Италијанците“.

Comments are closed.