Граѓанско новинарство според Вест

Извонредна сторија и еклатантен пример како светските трендови се приопштуваат кај нас. Дневниот весник „Вест“ со раритетен citizen journalism рапорт, и тоа директно од Широк сокак (запази акцентска целост):

Млада битолчанка, на возраст од околу 25 години, пред неколку дена во една битолска кафеана го претепала својот двојно постар швалер од Прилеп. Настанот се случил само пред двајца очевидци, а инцидентот не е регистриран во полицискиот билтен оти случајот никој од присутните не го пријавил…Според кажување на очевидец, кој сака да остане анонимен, настанот се случил молскавично, филмски, во не толку позната битолска кафеана, како што вели самиот: “Шути се сите, од газдата и персоналот, па се до муштериите, а таму отидов оти и јас не сум подобар од нив.Во кафеаната бев сам, заедно со келнерот, кој нешто си работеше на шанкот. Дури си го пиев кафето кое никогаш не го плаќам, бидејќи секогаш сам си го варам, влезе едно младо чупе, полуразголено, лично, во чаша да го пијаш..

Остатокот во изворниот текст, „Го претепала љубовникот оти не и купил мобилен“, Вест, 09.08.2008.

logopoz.jpg

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Граѓанско новинарство според Вест

  1. dasaf 12/08/2008 at 15:02

    Ова мене на Букаро ми мириса 🙂

  2. sead93 12/08/2008 at 18:19

    :)))

Comments are closed.