Koj e потпретседател? Види инбокс!

За тоа колку се важни новите медиуми во новата политичка сцена пишувано е многу, меѓу другото и на овој блог. Демократскиот претседателски кандидат Обама е особено приклонет кон ваков начин на комуникација, и со тоа само поцврсто и побрзо ги воспоставува новите стандарди на политичката комуникација на 21-от век. Впрочем видете каде се можете да го најдете Барака:

Facebook MySpace  Youtube Digg Flickr Twitter LinкedIn…

obama.JPG

Токму преку Тwitter беше лансирана последната вест од неговиот камп: името на неговиот кандидат за потпретседател ќе го означи преку имејл порака и СМС. За оваа ексклузива не ви треба Сител, ниту некој сличен, заинтересираните е потребно само да се регистрираат на неговиот сајт или на самиот Твитер, а за спомнатата информација ќе добијат електронска порака како и смс на мобилен.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Koj e потпретседател? Види инбокс!

  1. sead93 13/08/2008 at 08:00

    Сум направил грев не спомнувајќи дека Рада во предизборието имаше слична кампања на присутност на сајтовите за социјално вмрежување, додуша во нешто помал обем, но сепак редно за споменување :)

Comments are closed.