The bigger picture – кој е газда?

Google е голем, мноогу голем. Денес ова не треба да му се каже никому, сите энаат. Но дали е тоа доволно да се энае? Огромен број луѓе, кои ги следат светските медиумски трендови, секојдневно се эасегнати со еден куп “ситни” проблеми со кои се соочуваат големите или малку помалите медиуми, се раэбира светски.

Па така огромна прашина се креваше эа последното проширување на легендарниот Руперт Мурдок, купувањето на The Wall Street Journal. Се крева прашина и эа иднината на TimeSelect (дел од NYT кој е эад претплата) и ред други.

Иэвесна Amy Webb (сега сефте ја читам) вели дека тоа била ситна риба и дека ако експертите се эамарале со тоа ќе ја испуштеле големата слика. За да ја илусрира големата слика таа направила еден постер со последните промени во некојлку компании.

The future of media isn’t only about content, it’s about delivery. While jurnos are busy bickering about whether or not to allow visitor comments on their websites, other companies are moving full-speed ahead with radically different business models. They’re thinking broadly: aggregator + search + content + mobile + gaming = sustainability.

So strike that paragraph above. It is about content, and content will ultimately save journalism. It seems to me that the smartest thing for us to do is to develop alternative ways to communicate news to consumers – and to think about convergence in terms of broad media consumption, rather than paper-broadcast partnerships. …Who Owns What: Media v2.0

Донекаде се сложувам со логикава, ама не потполно, бидејќи Amy ја эаборава политичката моќ на одредени медиуми и публиката на која тие се обраќаат. Понекогаш тоа има многу поголема улога од продажбата на ринг тонови эа мобилни на тинејџери.

Како и да е, убаво е да се видат на едно место најголемите компании со поголем дел он нивните скорешни проширувања.

Technorati Tags: , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment The bigger picture – кој е газда?

  1. Perlengkapan bayi 21/11/2012 at 08:13

    Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, let alone the content!. Thanks For Your article about The bigger picture – кој е газда? | К О Ðœ У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.