The Use of the Internet by America’s Newspapers

Во Ноември 2005 во постот Медиумите не сакаат мрчење според едно истражување во Шведска се увиде дека блоговите на медиумите најчесто не дозволуваат коментари. Постот завршуваше вака:

Судејќи по ова мало истражување може да се запрашаме дали и во останатиод дел од светот се забележува истава пракса. …повеќе

Конечно еве одговор од Америка:

A new study of the top 100 newspapers by The Bivings Group highlights how newspapers are embracing the Internet. Among the findings:

* 80 of the nation’s top 100 newspapers offered reporter blogs. On 63 of these blogs, readers could comment on posts written by reporters.
* 76 of the nation’s top 100 newspapers offer RSS feeds on their websites. All of these feeds are partial feeds, and none included ads.
* Video is offered by 61 of the newspapers.

Целиот извештај во PDF: The Use of the Internet by America’s Newspapers

Извор: cyberjournalist.net

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments The Use of the Internet by America’s Newspapers

  1. Anonymous 15/08/2006 at 14:27

    Батка честито новиот блог. А може едно линче повратно да ми ставиш. Те имам линкувано кај мене на блог. Поздрав. 🙂

  2. Pingback: Komunikacii » Присуствот на магазините на интернет

  3. Baju Bayi 21/11/2012 at 07:03

    Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your website is fantastic, let alone the content!. Thanks For Your article about The Use of the Internet by America’s Newspapers | К О Ðœ У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.