Комуникацијата го прави човекот

Случајно (а можеби и не 🙂 кај Анти се налинкав на овој текст во неговиот дел за препорачани литања. Се работи за текстот на Мајкл Томасело (Michael Tomasello) „How are Humans Unique?“ (Како се луѓето посебни? :), мошне информативен и фино спакуван (краток-сладок-корисен):

 Human beings do not like to think of themselves as animals. It is thus with decidedly mixed feelings that we regard the frequent reports that activities once thought to be uniquely human are also performed by other species: chimpanzees who make and use tools, parrots who use language, ants who teach. Is there anything left?

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.