[инфографик] Како изгледа просечен Андроид корисник во МК?

android-info-smallАндроид Македонија денес ги објави резултатите од анкетата која ја спроведе изминатиов период. Во анкетата учествувале над 500 корисници на паметен телефон со Андроид оперативен на него.

Фино е да се види дека голем дел од корисниците се задоволно корисници. Високи 86% не размислуваат за промена на оперативниот систем а дури 89% од испитаниците користат мобилен интернет што е секако за пофалба.

Еве ги сите детали во инфографик.

Android-Makedonija

Сите кои очекувавте слика од компјутерски генериран лик наместо статистика, ве молам контактирајте ги @AndroidMK 🙂

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment [инфографик] Како изгледа просечен Андроид корисник во МК?

  1. Столе 26/08/2013 at 14:58

    1) имате грешка кај Version Number за Froyo 🙂
    2) Интересира ме која верзија на Андроид ја користат тие шо планират да се префрлат, ако имате таква статистика.

    Поздрав

Comments are closed.