Блогер за блогереството

Можеби сте забележале, можеби не. Изминативе 5 недели во Мали нешта саботниот додаток на дневниот весник Време, еден наш колега-блогер пишуваше за блоговии блогирање. Конечно целиот серијал текстови се наоѓа и на еден блог. Блогот на Јода е местото каде доколку не сте ги прочитале овие текстови треба задоително да отидете. Без разлика да сте блогер или не, ова е задолжителна литература. Што знаете можеби токму некоја реченица од таму ќе ви промени некој став (се надевам на подобро) за нас блогерите :)

Инаку текстовите се со следниве наслови:
1. Што е блог?
2. Првиот час по блогирање
3. Фати си врски кога блогираш
4. Правила за постирање
5. Афирмирај си го блогот

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.