Бизнис блогови

Со какви работни задачи би сакале да се судрите на следното ваше работно место?

Како ви звучи Блог менаџер?
Знам дека малку претерувам ама еве еден линк на кој детално се опишани работните задачи за една ваква професија. (линк)

Е сега да ја вратиме приказната на почеток. За да постои ваква професија треба да има бизнис блогови или професионални блогови, зборувам за во Македонија. Не дека не е можно, но замислете си колку ли зборување и објаснување ќе треба да утепате за да му објасните на некој претприемач или менаџер. Во секој случај опцијата е можна, можеби не сега, можеби откако блоговите ќе си фатат солидно место во нашето општество, а до тогаш еве една публикација која може да НЕ поучи како да управуваме со бизнис блог (линк) (pdf)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Бизнис блогови

  1. GoodBytes 31/08/2005 at 16:35

    Ако некој сака веднаш да си ја испроба силата како блог менаџер, EarthLink бара професионален блогер кој ќе се приклучи на нивниот тим и ќе го менаџира нивниот блог, EarthLink ProtectionBlog.

    Линк до написот: Lockergnome.

  2. Sead 31/08/2005 at 21:09

    Мислам дека ќе притреба уште нешто време да може да се размислува за локална реализација на ова новина, но сигурно при развиена блогерска мрежа некој ќе види комерцијални потенцијали за да почне со таков потфат. Интересно, во секој случај.

Comments are closed.