Newspaper capo

Кога сите на крајот на кварталите бележат финансиски загуби и падови во тиражот, тие се крајно оптимистични.

“Newspapers are going to be very profitable as an industry for a long time to come. But the process will change and it will become more and more efficient.”

Кога сите бараат успешно решение онлајн тие се подготвуваат за нов бесплатен весник (претходен пост)

“The moment isn’t fantastic and some have said that it isn’t the time to start but sometimes it’s good to zig when everyone else zags.”

Тие се News Corp. А оптимистот не е Rupert Murdoch, туку човекот кој работи повеќе од 40 години со него, и моментно е одговорен за Sun, the News of the World, the Times и Sunday Times: Les Hinton.

Oвие извадоци се од интервјуто кое го објавуви деновиве Guardian: Murdoch’s newspaper capo has learned to love the web

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Newspaper capo

  1. melbourne airport pa 21/11/2012 at 05:58

    I just want to turn on the light and have it work…I don't want to know where the electricity comes from.

Comments are closed.