Совети за подобар сајт

Некаде кон средината на минатиот месец американската компанија BivingsReport го објавија своето истражување за употребата на интернетот од страна на весниците (претходен пост)(истражување).

Деновиве тие врз база на тоа истражување објавија листа на совети како весниците да ги подобрат своите сајтови. Па накратко советите одат вака:

  1. Start using tags
  2. Provide full text RSS feeds
  3. Work with external “social” websites
  4. Link to relevant blog entries
  5. Get rid of all registration
  6. Partner with local bloggers
  7. Offer alternative views of your content
  8. Modernize your site’s graphic design
  9. Learn from Craigslist

Подетално: 9 Ways for newspapers to improve their websites

Е сега, ако не ви се доволни овие 9, во дното на постот можете да најдете дополнувања а плус има и уште еден цел пост во кој се вметнати и комнетарите од посетителите: Discussion Roundup: Ways to Improve Newspaper Websites

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.