Конференција “Regulisanje slobode izražavanja na Internetu”

Благодарение на една моја пријателка од Белград денес дознав дека на опчетокот на следанва недела поточно на 8ми и 9ти септември во Белград ќе се одржи конференција посветена на слободата на изразувае на ИНтернет. Секако една од причините за вакво нешто таму се неодамнешните промени на законски регулативи поврзани со оваа тема.

Еве дел од најавата, преземена од Personal Magazin.

Program za uporedno medijsko pravo i politiku Univerziteta u Oksfordu u ponedeljak 8. septembra 2008.g. u 09:00 časova na Fakultetu političkih nauka u Beogradu (Jove Ilića 165, sala 3) organizuje međunarodnu konferenciju “Regulisanje slobode izražavanja na Internetu”

Konferenciju, na kojoj će učestvovati preko pedeset eksperata u oblasti prava medija i Interneta iz zemlje i inostranstva, podržali su Savet Evrope, USAID/IREX, Britanska ambasada u Beogradu i Fakultet Političkih Nauka Univerziteta u Beogradu.

Од програмата јас (со оглед на моите интереси) би ги издовил следниве учесници:

  • Blogovanje, politika i sloboda izražavanja
    David Goldberg, PCMLP, Univerzitet u Oksfordu
  • Građansko novinarstvo: Novi oblik komunikacije
    Miroljub Radojković, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu
  • Izazovi i mogućnosti online novinarstva
    Rade Veljanovski, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu

Во програмата неакде кон крајот го гледам и Филип (развигор) Стојановски. Се андевам дека тој ќе пренесе дел од дискусиите и интересните презентации од овој настан.

Фала Рада.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.