Секој медиум со себе носи своја порака

Насловов ми е слаба копија на еден дел од текст на САФ, кој одеше вака некако „секоја музика со себе си носи нов вид на дрога” – или нешто сл.

А муабетот ми е дека секогаш кога се испраќа некоја порака посебно внимание се посветува на изборот на медиумот и нејзина соодветна адаптација. Ова е во теорија, а во пракса? Еве два локални примери од моето секојдневие.

Пример 1: Јавете ни се на меил

Аудио клипов знае да зеза, а и е релативно долг. Важниот дел е: Јавете ни се на меил.

Пример 2: Добро е да се разговара

комуницирајте

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Секој медиум со себе носи своја порака

  1. son 10/09/2007 at 17:31

    znaci javete ni se na meil a? ili pisete ni na ashiot telefon! losho….a deka Секој медиум со себе носи своја порака e apslutno tocno

Comments are closed.