Bureau of Circulations – бројки кои ЕГО значат

Зошто ние ги немаме?

Пред повеќе од една година наслушнав дека вакво нешто се спремало и во МК, но еве до ден денес јас сеуште не сум чул дека имаме ваква организација.

Факт е дека брзо ќе се отркријат голем дел од лагите на издавачите, но веднаш потоа тие бројки ќе делуваат мотивирачки и ќе си најдат своја улога кај многу повеќе типови на компаниии и организации. Повеќе доверба ќе имаат и рекламерите и газдите а богами и читателите. Ако ништо друго барем некој во кафана ќе може да се пофали дека го чита најтиражниот весник, а притоа не мора да се секира дали комшијата пред некој ден го излажал. Норамално комшијата е уредник/новинар/дистрибутер/газда/лектор/секретар во истиот весник.

И за крај, каков пост би бил ова доколку нема линк 🙂

Линк1: Audit Bureau of Circulations (wikipedia)
Линк2: IF ABC

А ни треба ли вакво нешто нам воопшто??

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Bureau of Circulations – бројки кои ЕГО значат

  1. Pingback: Komunikacii » ABC Србија

Comments are closed.