Војна среде Лондон

Веќе неколку пати постирав за новиот thelondonpaper но деновиве навистина е неизбежна оваа тема. Еденоставно не постои медиум или блог кои се занимава со весници а да не „дави” на оваа тема. Темата?

thelondonpaper Vs. Lite (лице во лице)

Па затоа, еве уште неколку линкови каде ќе можете да се уверите колку уверливо оваа војна ја добива новиот весник на Murdoch. Ова уверливо, се разбира, јас го констатирав според првичните импресии и ставови на оние кои пишуваат на оваа тема на нет. Баш би сакал да ја видам борбата на улиците низ Лондон ама тешко ;(

Туку ај да недолжам, еве ја редицата од линкови.

More pages of thelondonpaper and its editor speaks to readers
(innovationsinnewspapers.com)

London’s Newspaper War
(newsdesigner.com)

It’s war: thelondonpaper launches
(pressgazette.co.uk)

London Paper hits the streets
(media.guardian.co.uk)

A Newspaper Free-for-all Looms in London
(businessweek.com)

UK: first battle of London freesheet war goes to Murdoch
(editorsweblog.org)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.