Избор на медиум со најголем придонес

(OneWorld.net) Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Институтот за трајни заедници (ИТЗ) најавија дека од денеска почнува изборот на медиум што во 2006 година дал најголем придонес за развојот на граѓанското општество.

Изборот почнува денеска, а ќе трае до 10 декември. Добитникот на наградата ке биде објавен кон крајот на годината. Можност за гласање имаат сите регистрирани невладини организации во земјава, фондации или канцеларии на странски организации.

„Нашата цел е да ја зајакнеме улогата на НВО секторот и да го изедначиме неговото ниво со она на политичките и бизнис елити”, рече проект координаторот во МИМ Михајло Лахтов на денешната прес-конференција.

Линк1: Izbor na medium so najgolem pridones za razvojot na gragjanskoto opstestvo vo 2006 (OneWorld.net)
Линк2: Избор на медиум кој во 2006 даде најголем придонес за развојот на граѓанското општество (МИМ)
Линк3: Изборот на медиум 2006 со најголем придонес за развојот на граѓанското општество (НВО Инфоцентар)

Се надевам дека оваа иницијатива ќе донесе позитивни резултати во процесот на зближување на паралелните светови.

Technorati Tags: , , , , , , , , ,

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

5 Comments Избор на медиум со најголем придонес

 1. ribaro 16/09/2006 at 05:04

  Следејќи го текстот, а на крајот и линкот „паралелни светови“ ми остана двојба: информатички или меѓудржавни? Поздрав

 2. Iko 18/09/2006 at 14:56

  Нема Club Football ?!

 3. darko156 18/09/2006 at 15:01

  🙂

  не се важи оставање коментари по наредба на шефот. 🙂

  јас не ја правев листата, башка долу има дополнување:

  * Listata e napravena so namera da imate pretstava za brojot na pecateni mediumi. Dokolku poznavate mediumi koi sme gi ispustile i ne se na ovaa lista, mozete slobodno da glasate za niv.

 4. Iko 20/09/2006 at 14:05

  Сам пишав 🙂 без налог :), а веќе и пишавме мејл до организаторите на ова… Не е само Клуб Фудбал, има многу кои недостигаат, не ми е логично да има листа на која ќе фалат некои медиуми. Подобро воопшто да нема предложени нели…?

  Поздрав.

 5. melbourne internatio 21/11/2012 at 05:22

  Henry Kissinger~ The conventional army loses if it does not win. The guerrilla wins if he does not lose.

Comments are closed.