#makbasket малку твитер статистика

Пред да биде предоцна не ќе е лошо јас да ги споделам бројките кои ги собравме и премиерно објавивме во нашиот минатонеделниот подкаст. За жал не стигнавме да ги визуелизираме убаво, но ако се најде некој желен секако дека може да го стори тоа. Значи вака суво за да останат запишани и објавени еве ја статистиката за твитовите кои го содржеа тагот #makbasket

Твитови:
Вкупно: 3273
RT: 991
К0рисници: 532

По ден:
31.08.2011 – 309
01.09.2011 – 281
02.09.2011 – 75
03.09.2011 – 1015
04.09.2011 – 741
05.09.2011 – 735
06.09.2011 – 93
07.09.2011 – 24

Линкови приложени на Твитер под таг #makbasket:
(период 01 – 05 септември 2011)

– Линкови до домашни веб страници 39 (22 од корисници, 17 од твитер сметки на самите медиуми)
– Линкови до странски веб-страници: 32 (29 од твитер корисници, 3 од самите сервиси/медиуми)

Најлинкувана статија:
http://www.24sata.hr/kosarka/gecevski-ludilo-je-u-skopju-sad-ce-dici-spomenik-za-nas-233413

На крај на настапот на нашите репрезентативци ќе ја собереме вкупната статистика и објавиме дополнително. Ако се најде некој со желба и време да ја визуелизира статистиаката ќе биде совршено.

Дополнително, секако ако дојде некој до друга статистика поврзана со темава нека праќа детали, со задоволсвто ќе надополнуваме

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.