Web 2.0 Expo New York 2008

Од 16-19 септември 2008 во Њујорк ќе се одржи Web 2.0 Expo во своето најново издание. Собирот е прилично познат и важен на глобално ниво и на одреден начин ги диктира културните трендови во сферата на новите медиуми. Њујоршката сесија е еден од четирите гренд слема на Web 2.0 Expo-то кој покрај Њујорк се одржува и во Сан Франциско, Токио и во Европа.

Web 2.0 Expo is for the builders of the next generation web: designers, developers, entrepreneurs, marketers, business strategists, and venture capitalists, people who have experiences to share and a passion for learning – the hot new thing, lessons from failures, innovations and inspirations, and the practical applications of all of the above.

What are the ways we can create more value for our businesses? How can we provide a more meaningful experience for users and customers? How can we have a positive impact on the world we live in? What tools and applications are right for a given project? How do we gather and focus data points to deliver relevant information? How can we increase conversation and collaboration?

Собирот тука и таму е критикуван дека полека почнува да биде повеќе ориентиран кон корпоративните чинители на Веб 2, но сепак останува релевантен во голема мера за веќе споменатите трендови.

За подетални информации за самите содржини за заинтересираните најдобар извор, како и секогаш, е нивниот блог.

Еве го и распоредот, а има интересни сесии во кои скоро се се преиспитува, па и тоа колку вреди да се оди по конференции 🙂

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Web 2.0 Expo New York 2008

Comments are closed.