Блогерска стипендија

Можеби оваа вест за доделување на стипендија на блогер, во САД, некако ќе призвучи во смисла „ех колку сме ние далеку од тоа“, но сепак во текстот на конкурсот може да се најдат интересни детали за тоа какви блогови се на цена, барем во САД:

Do you maintain a weblog and attend college? Would you like $10,000 to help pay for books, tuition, or other living costs? If so, read on. We’re giving away $10,000 this year to a college student who blogs. The Blogging Scholarship is awarded annually.

blogginglogo.jpg

Your blog must contain unique and interesting information about you and/or things you are passionate about. No spam bloggers please!!!

If you win, you must be willing to allow us to list your name and blog on this page. We want to be able to say we knew you before you became a well educated, rich, and famous blogging legend.

Некој млад блогер секако ќе се усреќи но самата идеја и повик за „уникатен и интересен блог“ некако може да ја искомпромитира идејата за автенитичност, но ќе видиме какво влијание ќе има сето ова.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.