„Македонското новинарство оди надолу“

„Воопшто ако зборуваме, јас сум разочаран од ситуацијата од медиумите. Зборувам и за печатените и за електронските медиуми. Сметам дека во македонскиот медиумски простор работите одат надолу, а новинарството е се полошо и полошо и не знам дали веќе е достигнато дното или работите ќе се променат.“ …повеќе

Дел од интервјуто со Мирче Адамчевски, претседател на Советот на радиодифузија (СРД) дадено за BBC Macedonian.

Тој е сега на позиција, будно ќе следиме колку телото со кое раководи ќе придонесе за промена на оваа ситуација.

Извор: BBC MAcedonian

Technorati Tags: , , , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.