Компјутерските игри имаат позитивен ефект

Pew Internet & American Life Project доста познат проект што го прави и достапен и препознатлив за новинарите и медиумите општо. Ова особено се надевам дека важи и за кај нас, бидејќи конечно, еве ќе имаат шанса после многу негативни критики базирани врз основа на експерти/посматрачи да пишат и една позитивна.

Според анализата која деновиве ја објави Pew Internet & American Life Project, иницијатива која произлегува од американскиот истражувачки институт Pew Research Center, играњето компјутерски игри може да има и позитивен социјален, политички и етички ефект. Испитани се 1.102 деца на возраст од 12 до 17 години.

Позитивните податоци од ова истражување, заедно со фактот дека игрите ја подобруваат моториката, концентрацијата, носењето одлуки, времето на реакција и друго, кажуваат дека не може толку лесно да се гледа на нив само од еден аспект и континуирано да се сатанизираат како лоши   …преземено од Goodbytes

Целото истражување и деталните резултати ги има на страницата на Pew Internet.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Компјутерските игри имаат позитивен ефект

  1. airport transfer 21/11/2012 at 06:08

    Publilius Syrus~ You should hammer your iron when it is glowing hot.

Comments are closed.