Ем колку е поладно кај нив

Progress in Swedish media`s blog approach

Swedish daily Norrbottens-Kuriren is doing something right. Today it launched a citizen journalism initiative called “Blog of the week”. A different blogger is invited to blog on the paper’s web site each week

Most previous blogging efforts from Swedish media so far has only been to add a blog to the arsenal of the paper’s regular staff of opinion makers. Or far worse, they add some sort of lame diary page without any basic blog functions (read permalinks, RSS, etc) and call it a blog.

But back to the positive initiative at Norrbottens-Kuriren, which makes it to #4 on the Outing-scale, i.e. Steve Outing’s 11 layers of citizen journalism. It is just one of a number of examples that show us that Swedish media are starting to grasp that citizen journalism can be more than just adding comments to online articles.

Кога само би достигнале ние едно вакво ниво. За почеток треба да се надеваме дека онлајн страниците на весниците ќе се променат, се разбира на подобро. Па потоа можеби и ќе има некој кој ќе најде простор во неговиот ограничен ситно политичарски ум да согледа можност да собере некоја нова публика околу својот весник.

Можеби звучи многу напаѓачки ама и онака нема друго чаре, ако и ова воопшто е некое решение :))

Инаку досега не сум нашол прилика да поставам линк до 11. слоеви на Стив Отинг за CitJ, па овој линк погоре најтопло ви го препорачувам

Извор: Media Culpa

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.