TimesPeople и MyTimes

Или нешто јас не успеав да сфатам или некој не признава неуспех. Пред малку повеќе од една година NYT го претставија својот сервис наменет за своите корисници под името MyTimes. Овде пишував за овој сервис и го копирав овој дел од претставувањето:

A free personalization service, My Times lets you create your own page with easy-to-browse updates from The New York Times and other favorite sites and blogs from across the Web. Now you can easily read all that you like, in one central place.

Деновиве NYT претставува нов сервис по многу работи сличен на овој. Се вика TimesPeople и во најава гинуди следниве можности з своите корисници:

timespeople_160.gifТhe new network will provide “readers with a way to share their thoughts and recommendations about content with other readers, making their public activities on the site more open.” Members can share comments, recommendations and reviews with other users. Members will also have profile pages, be able to sign up for RSS feeds and sync their updates to Facebook.

Добро ова има Facebook интеграција и уште некој детал повеќе но никаде не се спомнува MyTimes, ја исчитав официјаланта најава и пакне успеав да најдам.

Добро, може сум уморен, па не ми иде. Но како и да е. На врвот нема многу простор за заостанување. Овој потег на NYT секако е предуслов за да ја следи конкуренцијата која веќе изгради вакви платформи.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.