…и тогаш линкот стана главен

Изградбата на блогосферата се случи благодарение на линкот. Целиов интернет каков го знаеме денес се разви со помош на линкот. За линкот може да се пеат и оди и да се пишуваат есеи. Во секој случај од него денес зависат многу работи а меѓу најважните е секако рејтингот на едена веб страница, т.е. нејзиното позиционирање кај пребарувачите. Еве едно кратко видео во кое Jey Rosen зборува за the ethich of the link.

Патем не го пропуштајте последниот негов настап каде зборува за етиката на блогерите, на добрите блогери :). Презентацијата е од 18 овој месец одржана во рамките на настанот “Whose Rules?,” the 4th annual Poynter KSU Media Ethics Workshop со наслов: If Blogging Had No Ethics, Blogging Would Have Failed

Ако прва пат слушаш за човеков важно е да знаеш дека тој го скова терминот “people formarly knows as the audience” и приказната зад него т.е. тоа е приказната за граѓанското новинарство.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments …и тогаш линкот стана главен

  1. kIGWlgc 23/11/2009 at 12:15

    Hi! KSzkBWFw

Comments are closed.