Од екран на хартија

Иако сите индикатори велат дека печатените медиуми треба да се ориентираат кон интернет доколку сакаат светла иднина, сепак во праксата тоа не е сосем така.

Не сакам да верувам дека постојат пазари кои се исклучоци од овие тенденции, туку сакам да верувам дека вакви работи можат да се случат насекаде. Токму затоа рускиот пазар, кој патем е пазарот за кој се вели дека во блиска иднина ќе доживее најголем развој, не сакам да го оквалификувам како исклучок.

Токму на тој пазар деновиве еден интернет бизнис весник, одлучил да започне да печати дневен бизнис весник.

An Internet-based business publication in Russia has begun printing a daily newspaper version. RBC Daily will publish a 16-page, full-color paper with an estimated start-up circulation of 80,000 copies. The paper feels that a print version will allow it to diversify into niche products and will well complement its existing properties. …повеќе

Дали има прсотор да се прогнозира вакво нешто во МК, не знам. Финансиската позадина/поткрепа на локалинте бизнис сајтови не ветуваат светла иднина воопшто.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.