Del.icio.us стигна до 1.000.000 корисници

Social search is about finding knowledge
Идеата да се поврзе информацијата врз основа на заедничките интереси на луѓето и врз основа на знаењети на поединци, беше основа за созадавање на т.н. social bookmark сервиси, или социјални/општествени обележувачи. Del.icio.us е еден од првите и секако еден од најсупешните во овој поглед.
Во таа чест еве неколку линкови за тагови и тагирање, а богами и за del.icio.us:

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.