Ново бојно поле

Пред неколку години кандидатите за претседател во Америка отворија ново медиумско бојно поле во предизборната кампања. Тоа беа блоговите. Оттогаш тие станаа задолжителен дел од секоја политичка кампања.

Деновиве на повидок е воведување на подкастингот во оваа сфера. Имено, тоа може да се заклучи од се почестите содржини кои големите весници и news веб страници ги поставуваат во форма на MP3 на своите подкаситнг секции.

Во Европа предвесник за ова е Deutsche Welle. Тие веќе еден месец во форма на подкаст објавуваат содржини кои ги покриваат изборите во Германија (линк). Нудејќи интервјуа, извештаи, анализи, и други информации и тоа на англиски и на германски јазик.

Извор: Cyberjournalist.net

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Ново бојно поле

  1. Baju Bayi 21/11/2012 at 07:12

    Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your website is great, as well as the content!. Thanks For Your article about Ново бојно поле | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.